Wednesday, August 2, 2017

၀က္အူခ်ဳိနဲ႕ မႈိမ်ဳိးစံုေကာ္ရည္ဆမ္း



ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕ 
ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမမ်ားကုိ ၀က္အူခ်ဳိနဲ႕ မႈိမ်ဳိးစံု ေကာ္ရည္ဆမ္းေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစဦးလားရွင္ ႕ ႕ ႕

ရွီတာေကးမႈိနဲ႕ ၾကက္နားရြက္မႈိတုိ႕ကုိ ေရေႏြးနဲ႕ ၁ နာရီေလာက္ အရင္စိမ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ မီးဖုိေပၚတင္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္၊ ေရေအးနဲ႕ ထပ္ေဆးျပီး လုိသလုိ အရြယ္အစား ညွပ္ေပးထားပါ။

၀က္အူခ်ဳိကုိ ေရနဲ႕ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာျပီး ၾကက္သားမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ တရုတ္မာဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္
းမႈန္႕တုိ႕နဲ႕ နယ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ။
ျပီးရင္ ဒယ္အုိးတစ္လံုးထဲ ဆီနည္းနည္းထည့္၊ ျပီးေတာ့ ၀က္အူခ်ဳိကုိ ေၾကာ္ေပးပါ။ အေရာင္ေလး ရဲရဲေလး ရလာတဲ့အခါ ဆယ္ထားလုိက္ပါ။ ေအးသြားတဲ့အခါ တစ္လက္မခြဲ အရွည္ေလာက္ေလးေတြ ညွပ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးစိတ္ထုိးျပီး ခုနက အူခ်ဳိေၾကာ္တဲ့ ဆီထဲထည့္ျပီး ဆီေမႊးသတ္ပါ၊ ေမႊးလာျပီ ဆုိရင္ မႈိေတြထည့္ပါ၊ ၾကက္သားမႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ၊ ေရေလးအနည္းငယ္ထည့္ျပီး မႈိေလးေတြ အိသြားေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီးတည္ပါ။ မႈိေလးေတြ အိတာနဲ႕ ၀က္အူခ်ဳိေတြကုိ ထည့္ပါ၊ ေကာ္မႈန္႕ကုိ ေရေလးနဲ႕ ခပ္က်ဲက်ဲေဖ်ာ္ျပီး ဟင္းအုိးထဲ ေလာင္း ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ၊ ေကာ္ရည္ပ်စ္လာျပီဆုိရင္ တရုတ္နံနံေလး အုပ္လုိက္ပါ။ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ၀က္အူခ်ဳိနဲ႕ မႈိမ်ဳိးစံု ေကာ္ရည္ဆမ္းေလး ရပါျပီ ႕ ႕ ႕ထမင္းပူပူနဲ႕ ထမင္းေပါင္းလုိလည္း သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕ အူခ်ဳိေလးေတြ ေၾကာ္ျပီး လွီးျဖတ္ေပးထားတာေလးေတြကုိ ၀က္သားဒုတ္ထုိးလုိလည္း လုပ္စားလုိ႕ရတယ္ ႕ ႕ ႕

အခ်ဥ္ကေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္လွတဲ့ ဘိတ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႕ ဆတ္လတ္ရြက္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီထုပ္တုိ႕နဲ႕ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ရွင္ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment